У чернівецькій COVID-лікарні вибухнула киснева трубка. Є загиблі та поранені
Zaxid.net

У Чернівцях в міській лікарні №1 вибухнула киснева трубка. Унаслідок цього одна людина загинула та ще одна постраждала.

Про це повідомила пресслужба Держслужби з надзвичайних ситуацій, а також заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак у Facebook.

«В міській лікарні №1 стався вибух. Є постраждалі. Я вже на місці, займаюсь госпіталізацією пацієнтів в інші лікарні», — написала Гусак.

 

Надзвичайна ситуація!!!! В міській лікарні №1 стався вибух. Є постраждалі. Я вже на місці, займаюсь госпіталізацією пацієнтів в інші лікарні. Деталі пізніше!

Posted by Наталія Гусак on Saturday, February 27, 2021

Джерела «Української правди» у правоохоронних органах кажуть, що загорання сталося в палаті інфекційного відділення міської лікарні №1, де лікувалися хворі на COVID-19.

«27 лютого о 13:15 у м. Чернівці по вул. Героїв Майдану, 226 в палаті на 2 поверсі п’ятиповерхової будівлі Міської клінічної лікарні №1 стався спалах кисневої труби (хлопок). О 13:30 пожежу ліквідовано. Внаслідок даної події загинула 1 та постраждала 1 особа. Евакуйовано 20 осіб», — йдеться у повідомленні ДСНС.

Мер Чернівців Роман Клічук заявив у Facebook, що вибуху кисневого балону не було.

«Причини займання наразі з’ясовуються, але можна вже напевне сказати, що це не пов’язано з електропроводкою, і вибуху кисневого балону точно не було», — написа він.

За його словами, сусідні палати не постраждали, але в них «стоїть жахливий запах». Саме тому 20 пацієнтів із цих палат евакуювали до інших лікарень, додав Клічук.

 

Знаходжусь зараз у першій міській лікарні. Сьогодні тут стався трагічний випадок: пожежа в одній з палат, де надають...

Posted by Роман Клічук on Saturday, February 27, 2021

Напередодні у Чернівецькій області влада посилила карантин.

Chas News повідомляв, що на Прикарпатті діятиме «червона» зона карантину. 

З 1 березня Буковина «почервоніє» через COVID-19