У Чернівцях помер чоловік, який пройшов вакцинацію 15 березня
ec.europa.eu

Вранці 24 березня у чернівецькій міській лікарні № 3 помер провізор аптеки військового госпіталю. 15 березня чоловік отримав щеплення проти COVID-19 вакциною Covishield/AstraZeneca.

За попередніми даними, причина смерті провізора — гострий мозковий інсульт. Чоловік, вік якого не повідомляється, мав важкі хронічні серцево-судинні захворювання, діабет та інші супутні хвороби.

«15 березня чоловік отримав щеплення проти COVID-19 вакциною Covishield/AstraZeneca. Вакцинацію працівників військового госпіталю здійснювала мобільна бригада. 16 березня о 17:25 чоловіка доставила бригада екстреної медичної допомоги в міську клінічну лікарню № 3, де лікувався з приводу інсульту», — говориться в повідомленні Міністерства охорони здоров’я.

У МОЗ наголошують, що протипоказань до введення вакцини, а саме алергії до будь-якого з компонентів препарату, у чоловіка не було. Того ж дня з того ж флакону вакцини було щеплено ще дев’ять осіб. Зі слів керівника мобільної бригади, яка проводила вакцинування, пацієнт переніс вакцинацію нормально, скарг на стан здоров’я чоловік не висловлював.

«МОЗ й надалі в разі настання смерті протягом 30 днів після імунізації буде розслідувати такі випадки відповідно до українського законодавства та міжнародних норм організації фармаконагляду за несприятливими подіями після імунізації», — зазначається у повідомленні.

Для встановлення точної причини смерті призначено патологоанатомічне дослідження.

За даними МОЗ, станом на 19 березня у світі введено понад 397 млн доз вакцини проти COVID-19. Відповідно до наявних даних ВООЗ, не зафіксовано жодного випадку смерті від вакцини проти коронавірусу.

Лікарі розповіли, чому померла вакцинована від COVID-19 військова