У Чорному морі підбито російський ВДК «Цезар Куніков», він затонув — ЗМІ (відео, оновлено)

Вранці у середу, 14 лютого в акваторії Чорного моря дрони Головного управління розвідки підбили російський великий десантний корабель «Цезар Куніков». В результаті атаки він затонув.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на інформованих співрозмовників в ГУР.

Вранці Telegram-канал «Крымский ветер» опублікував відео із місця атаки та пише, що навпроти селища Кацівелі пролунав потужний вибух у морі. Ймовірно, вибухає боєкомплект корабля.

«Сильна ударна хвиля. Схоже, що боєкомплект корабля вибухає. Видно, що для порятунку «потопаючого підійшов ще один корабель. Також неподалік є підводний човен»,  йдеться у повідмоленні.

Станом на ранок офіційної інформації від України немає. У Міністерстві оборони рф заявили про атаку БПЛА над Чорним морем

Оновлення 9:48  Генштаб ЗСУ офіційно підтвердив ураження ВДК «Цезарь Куников» у Чорному морі. За даними командування, корабель у момент ураження перебував в територіальних водах України поблизу Алупки.

Оновлення 9:52 У Головному управлінні розвідки заявили, що український ударний морський дрон «Magura V5» знищив ВДК «Цезар Куніков». Також розвідка показала відео ураження ворожого судна.

Успішну місію здійснили спецпризначенці «Групи 13» ГУР МО України. Корабель отримав критичні пробоїни по лівому борту і почав тонути.

ВДК «Цезар Куніков»: що про нього відомо

Російський десантний корабель проєкту 775 «Цезар Куніков» базується у Севастополі. До повномашстабного російського вторгнення він брав участь в операції KFOR в Косово (1999 рік), російсько-грузинській війні (2008 рік) та здійснював забезпечення сирійської армії (2015 рік).

24 березня 2022 року в порту Бердянська ВДК було пошкоджено. 14 травня 2023 року вийшов із заводу після ремонту та фарбування.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗСУ вивели з ладу 33% бойових кораблів Чорноморського флоту рф