У чотирьох регіонах України затримали ділків, які торгували трофейною зброєю рашистів (фото)

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією запобігли незаконному продажу трофейного озброєння та боєприпасів у чотирьох регіонах України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У результаті спецоперацій, проведених у Дніпрі, Закарпатській, Тернопільській та Житомирській областях, затримано 7 нелегальних торговців зброєю.

Серед вилучених трофеїв — російські гранатомети «Джміль», автомати Калашникова та понад 3 кг вибухівки.

У Дніпрі затримано місцевого підприємця, який нелегально вивозив трофейну зброю із зон бойових дій на сході України для продажу кримінальним колам. Він облаштував сховище на території своєї СТО для прихованого зберігання озброєння.

На Закарпатті на «гарячому» затримано 50-річного жителя Берегового, який намагався продати автоматичну зброю, бойові гранати та велику кількість тротилу. Зброю зловмисник ховав у лісі поблизу свого приватного будинку, в облаштованому підземному тайнику.

На Тернопільщині викрито двох ділків, які через спеціалізовані інтернет-форуми пропонували зброю, а потім відправляли її поштою під виглядом «автозапчастин».

На Житомирщині затримано трьох мешканців Коростеня, які вже були засуджені за крадіжки. Вони вивозили озброєння із зон бойових дій на сході України, де працювали під виглядом волонтерів, і продавали його через кримінальні зв'язки.

«Завдяки спільним діям СБУ та Нацполіції нам вдалося припинити масштабний незаконний обіг зброї, що могла б потрапити до рук злочинних угруповань», — повідомив представник СБУ.

Затриманим висунуто підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами).

Зараз всі затримані перебувають під вартою, їм загрожує до 7 років ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала агента фсб, який готував ракетні удари по Кіровоградщині «в обхід» ППО