У Дагестані невідомі обстріляли синагогу, церкву та пост поліціянтів: що відомо

Увечері 23 червня невідомі обстріляли синагогу, церкву та пост поліції у російських містах Дербент і Махачкала у Дагестані.

Про це повідомляє Meduza.

Глава Дагестану Сергій Меліков розповів, що у Дербенті й Махачкалі невідомі «здійснили спроби дестабілізації суспільної ситуації», там діяв режим контртерористичної операції.

Як повідомляють російські ЗМІ, бойовики кинули запальні пристрої до синагоги та християнської церкви в Дербенті та відкрили вогонь по поліцейських, які їх охороняють. В обох будівлях почалася пожежа.

Інша група бойовиків відкрила вогонь по правоохоронцям біля церкви в Махачкалі, захопили автомобіль ВАЗ-2114 і втекли. Згодом вони обстріляли ДПС.

https://t.me/bbbreaking/184526
https://t.me/ENews112/18105
https://t.me/bazabazon/28841

Бойовики тримали близько 40 людей у храмах у заручниках. Нападники вбили священника у Дербенті та охоронця церкви в Махачкалі. У ході стрілянини з бойовиками загинули 15 співробітників поліції. До лікарень в Махачкалі доставлено 16 людей: 13 поранених поліцейських і троє цивільних. Загалом, за даними ЗМІ, постраждали 44 людини.

https://t.me/astrapress/58257

За даними Мелікова, ліквідували 6 бойовиків. В тому числі — двох синів голови Сергокалинського району Дагестану Магомеда Омарова — Османа та Аділя Омарових, які брали участь у нападі.

24, 25 та 26 червня оголошено в республіці днями жалоби.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Ростові ув'язнені взяли в заручники співробітників СІЗО, нападників вже ліквідували (фото, відео)