У Данії відмовились від «кольорового поділу» країн за рівнем захворюваності на COVID-19. Тепер правила єдині для всіх
Getty Images

Уряд Данії скасував дію національної кольорової моделі, що групувала країни за рівнем захворюваності на COVID-19.

Про це у Facebook повідомляє посольство України в Данії.

Правила в’їзду в Данію дещо спростили: тепер громадяни інших країн, зокрема і України, можуть в’їжджати без необхідності робити тест на COVID-19 або самоізолюватися після прибуття.

На кордоні необхідно лише показати COVID-сертифікат, що підтверджує вакцинацію однією або двома дозами. Сертифікат з «Дії» у Данії також приймають.

У разі відсутності щеплення, потрібно зробити тест на коронавірус протягом 24 годин після прибуття в країну. Вимога щодо тестування на COVID-19 перед приїздом до Данії скасована.

Ті, хто перехворів на коронавірус протягом року до в’їзду в Данію, можуть надати відповідну довідку та не здавати тест. Для цього потрібно буде показати довідку про позитивний ПЛР-тест на коронавірус, який був зроблений не менш ніж за 14 днів до в’їзду.

Якщо громадянин в’їжджає в Данію з країн, де «дуже високий ризик інфікування», потрібно підтвердити повну вакцинацію або одужання від COVID-19.

В іншому випадку, необхідно зробити тест на коронавірус відразу після прибуття (в аеропорту) та самоізолюватися на 10 днів.

«Пандемія під контролем». Данія відмовилася від COVID-перепусток в ресторанах