У Данії жінок-мігранток без знання мови зобов'яжуть працювати заради соцдопомоги
Pixabay

Жінкам «незахідного походження», які живуть у Данії на соціальну допомогу від держави, доведеться працювати 37 годин на тиждень, щоб і надалі отримувати її.

Це стане вимогою для тих, хто отримував допомогу від трьох до чотирьох років і не досяг певного рівня володіння данською мовою.

Про це заявила Метте Фредерікса, прем'єр, пише BBC.

Раніше уряд Данії поставив за мету скоротити число прохачів притулку до нуля. Упродовж останніх років Данія неодноразово посилювала імміграційну політику. 

Зараз у країні діють одні з найжорсткіших правил в Європі, і вона припиняє надавати притулок.

Уряд заявив, що новий план був розроблений, щоб допомогти мігрантам асимілюватися у данському суспільстві, але деякі вважають правила помилковими та несправедливими.

«Ми хочемо запровадити нову логіку роботи, в якій люди зобов'язані робити внесок і бути корисними, і якщо вони не можуть знайти постійну роботу, вони повинні працювати заради своєї допомоги», — сказала Фредерікса.

Прем'єр додала, що правила стосуються жінок-мігранток. Уряд заявляє, що шість із десяти жінок із Близького Сходу, Північної Африки та Туреччини не працюють.

«По суті, це проблема, коли у нас така сильна економіка, де бізнес-спільнота вимагає робочої сили, і тоді у нас з'являється велика група, переважно жінки з незахідним походженням, які не є частиною ринку праці», — сказала вона.

Пітер Хаммелгаард, міністр зайнятості, сказав, що робота може варіюватися від пошуку недопалків на пляжі до роботи в компаніях.

Водночас ліва партія Unity List розкритикувала план, заявивши, що проєкт завершиться «соціальним демпінгом, де держава відправляє людей на божевільні робочі місця».

Неджат Чафехі, 51-річна мігрантка, яка живе у Копенгагені, сказала, що правила — «не вирішення» і прем'єр «й гадки не має, про що говорить», адже вона і багато інших жінок-мігрантів активно шукають роботу.

США платитимуть країнам Центральної Америки, аби припинити незаконну міграцію