У ДБР пояснили, чому раніше не затримали сина Гринкевича Романа

Державне бюро розслідувань не могло раніше затримати сина бізнесмена Ігоря Гринкевича Романа, якого оголосили у розшук, бо не мало для цього підстав.

Про це в ефірі «Радіо Свобода» розповіла радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

Вона зазначила, що для затримання та підозри потрібно назбирати достатньо доказів.

«ДБР не мало законного права на той момент, достатньо доказів для того, щоб оголошувати підозри. Коли прийшли результати експертиз, коли були допитані свідки, коли було зрозуміло, як це все відбувалося, саме тоді п’ять підозр було оголошено за статтями про шахрайство, створення та участь у злочинній організації в цьому кримінальному провадженні», — розповіла вона.

В ефірі телемарафону Сапьян зазначила, що Роман Гринкевич не зник, а переховується. Даних, що він перетнув державний кордон немає.

«Сподіваюсь, із допомогою небайдужих громадян та зусиллями правоохоронного органу ДБР все-таки знайде того, хто переховується. Не знаю, можливо, він у когось на горищі заховався, тому що офіційно держкордон не перетинав», — зауважила Сапьян.

Нагадаємо, компанії львівського Ігоря Гринкевича бізнесмена мали тендери на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн. Однак через відсутність відповідних потужностей завдали бюджету збитків на 1,2 млрд грн. Підозри усім п’ятьом фігурантам оголосили 17 січня. Наступного дня ДБР оголосило в розшук Романа Гринкевича.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суд арештував майно львівського бізнесмена Гринкевича та його сім'ї