У Держприкордонслужбі назвали кількість «вагнерівців» у Білорусі

У Держприкордонслужбі підрахували, що станом на 22 липня у Білорусі перебувають приблизно 5 тис. російських найманців ПВК «Вагнер».

Про це речник ДПСУ полковник Андрій Демченко заявив у коментарі «Українській правді».

За словами Демченка, ситуація вздовж лінії кордону залишається повністю контрольованою підрозділами ДПСУ та інших складових Сил оборони. Коли найманці ПВК «Вагнер» тільки почали прибувати в Білорусь, їхню кількість оцінювали в сотнях, але зараз вона зросла.

Речник ДПСУ уточнив, що 5 тис. «вагнерівців» не становлять для України безпосередньої загрози. Однак Сили оборони повинні бути готові до будь-яких інцидентів.

«Зазначу, що Україна робить все необхідне, аби розуміти реальний ризик та гарантувати надійну безпеку через перебування найманців у сусідній країні. Ми реагуємо відповідно. Відбувається подальше укріплення нашого кордону по всій протяжності і посилення необхідними засобами», — зазначив Демченко.

Нещодавно стало відомо, що у Білорусі розпочалися спільні навчання місцевих сил спецоперацій разом з найманцями ПВК «Вагнер». 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Літак Пригожина вчетверте прилетів до Білорусі — «Беларускі Гаюн»