У Держприкордонслужбі розповіли, чи перевіряють додаток «Резерв+» на кордоні

При виїзді з України прикордонники не перевіряють у чоловіків дані з додатку «Резерв+», а орієнтуються на дані військового квитка.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

«Резерв+ виключно для оновлення своїх даних і виключно для громадян, бо на кордоні співробітники ДПСУ не беруть до уваги цей додаток», — пояснив Демченко.

За його словами, прикордонники перевіряють виключно паперовий військово-обліковий документ. Водночас дані із застосунку зможуть знадобитися для перевірки, чи не підроблений військовий квиток.

«Зазначу, що ще з березня місяця між Держприкордонслужбою і Міністерством оборони налагоджена інформаційна взаємодія між базами даних. Це фактично базою Держприкордонслужби і системою «Оберіг» і за необхідності прикордонники можуть її використати, як додатковий інструмент, щоб перевірити, чи не використовує людина підроблений документ, перевіривши інформацію про цю особу саме в системі «Оберіг», — додав речник Держприкордонслужби.

Раніше у Міноборони розповіли, коли у «Резерв+» зʼявиться електронний військово-обліковий документ. Він буде у вигляді QR-коду і матиме таку ж юридичну силу, як і паперовий.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Сталося щось дивне»: соцмережі заполонили меми про додаток «Резерв+»