У «Дії» з'являться військові облігації та ще близько 10 нових продуктів

Український сервіс держпослуг «Дія» незабаром оновлять. У застосунку з'являться військові облігації та ще близько 10 нових продуктів.

Про це в ефірі єдиного телемарафону розповів Михайло Федоров, віцепрем'єр-міністр — міністр з питань цифрової трансформації.

Зокрема, Мінцифри працює над можливість придбання через «Дію» військових облігацій.

«Також ми працюємо над важливою послугою — військові облігації, які дуже скоро ми запустимо і у кожного українця буде можливість допомогти ЗСУ і трохи заробити, бо облігації схожі на депозит», — зазначив міністр.

Також Федоров розповів, що готуються до запуску близько 10 нових послуг, зокрема, стосовно шеринга та розмитнення авто, перекладу документів, отримання пенсійного посвідченн та посвідчення про тимчасове місце проживання.

Зараз ці полуги проходять бета-тестування, їх планують випустити найближчим часом.

Також, за словами Федорова, послуга «Розмитнення авто» в «Дії» готова на 90% технічно, незважаючи на те, що не ухвалений відповідний законопроєкт.

«Нова послуга полягає у тому, що не тільки вона відцифрована, і в кілька кліків онлайн можна розмитнити авто, яке ви купили закордоном, а в тому, що змінюється взагалі формула. Тобто немає суб'єктивних факторів оцінки вартості розмитнення для митника — прибирається в корені вся корупція», — пояснив посадовець.

Але для цього, за його словами, потрібно проголосувати і змінити цю формулу. Потрібно, щоб депутати підтримали законопроєкт, який розробив уряд і направив в парламент.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Довідка про доходи. У «Дії» з'явився новий документ: як його оформити