У Дніпрі охоронці нардепа Тищенка напали на ексвійськового: що відомо (відео)

20 червня у Дніпрі охоронці нердепа Миколи Тищенка напали на колишнього військового Дмитра «Сина» Павлова. 

Спочатку у місцевих пабліках опублікували відео, як невідомі у балаклавах валять на землю чоловіка, який тримав коляску з немовлям.

Згодом волонтер та блогер Дмитро Кошельник опублікував більш тривале відео інциденту. На ньому видно, як у Павлова вимагають показати документи, потім він вихоплює телефон у жінки, яка їх знімала, а далі кілька хвилин триває суперечка. На відео крім Павлова з дитиною присутній його товариш, поліцейський, Тищенко та його «група підтримки» у камуфляжі та балаклавах. Завершується відео, тим що військового хапають під руки.

Кошельник стверджує, що Тищенко прибув до міста під приводом боротьби з шахрайськими кол-центрами, але насправді нібито вимагав, щоби йому платили відсоток. На вулиці його зустрів Павлов, який поцікавився, чому по вулиці ходять люди у формі без розпізнавальних знаків зі зброєю у супроводі депутата. Це начебто стало причиною конфлікту.

Сам Тищенко переконує, що реально приїхав боротися з «шахрайськими ботофермами» і супроводжував поліцейських під час слідчих дій. Цим діям нібито прийшов перешкоджати Павлов (ім'я нардеп не назвав, але опублікував його фото). За словами Тищенка, він завдав ударів слідчому, намагався втекти, а «також демонстративно зняв штани перед поліцейським під час складання на нього заяви».

Напрдеп також опублікував відео суперечки Павлова та його товариша з поліцейським, але нападу на правоохоронця на ньому не видно.

Подію прокоментували у поліції. Там заявили, що «невідомі особи у камуфльованому одязі та балаклавах завдали 33-річному чоловіку тілесні ушкодження та незаконно утримували його». За цим фактом відкрито два кримінальні провадження за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України.

Про напад Павлова на слідчого, про що стверджував Тищенко, в офіційному повідомленні не зазначається.

У спецпідрозділі ГУР МО Kraken   підтвердили, що чоловіком у цивільному, який зазнав тілесних ушкоджень внаслідок сутички в центрі Дніпра, є їхній колишній військовослужбовець, хоч і не назвали імені.

«Ми не втручаємось у хід слідства, але уважно стежимо за його перебігом. Наслідком подібних інцидентів має бути реальне встановлення справедливості», — зазначили у Kraken.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Поліція встановила виконавців замаху на Айдоса Садикова: деталі (оновлено)