У Дніпрі розформують полк поліцейських, які «бунтували» проти переведення у «Лють» (відео)

Полк особливого призначення поліції у Дніпропетровській області розформують, а його особовий склад переведуть до штурмової бригади Нацполіції «Лють».

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Нагадаємо, 4 лютого екснардеп Ігор Мосійчук опублікував відео суперечки бійців перозділу з засупником керівника обласної поліції Володимиром Богонісом. Він агітував спецпризначенців переводитися до штурмової бригади «Лють», але ті виступили категорично проти.

Як зазначають місцеві ЗМІ, одним з виступаючих проти переведення був майор поліції Андрій Селко. За його словами, спецпризначенці готові захищати країну, але бажають діяти в рамках свого підрозділу.

При цьому частина поліцейських загалом відмовлялася відправлятися на фронт. Один з них заявив, що вони мають стояти на блокпостах, або забезпечувати порядок у місцях, де вже пройшли бої. Також один з спрецпризначенців привів приклад бійців «Беркуту» та Внтуршініх військ, які «захищали країну» на Майдані, а їх там «вбивали».

https://t.me/chasnews/25789

У Нацполіції заявили, що це був «одиничний і неприпустимий факт». Заступник голови Нацполіції Олександ Фацевич повідомив, що полк розформують і замість нього можуть створити кілька рот для виконання специфічних завдань. Спецпризначенців переведуть у «Лють», а ті, хто відмовиться, будуть звільнені і отримають повістки.

Фацевич нагадав, що 2023 році були прийняті зміни до закону «Про Національну поліцію України» (п. 4 ст. 24), у зв’язку з чим українські поліцейські особливого призначення можуть брати участь в обороні шляхом безпосереднього ведення бойових дій.

Він додав, що зараз відбувається розширення бригади «Лють» і поповнення для неї шукають у першу чергу серед спецпризначенців поліції, які мають відповідну підготовку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Законопроєкт про мобілізацію: Арахамія розповів, які норми змінять до другого читання