У Дніпрі викрили осередок «Партії Шарія», який готував заворушення в області
СБУ

Служба безпеки України викрила в Дніпрі підпільний осередок «Партії Шарія», який готувався проводити масові заворушення в регіоні.

Під час обшуків у приміщеннях забороненої партії виявили інструкції з алгоритмом дій для провокації масових заворушень під час громадських заходів. Також затримані готувались провести вуличну акцію на підтримку окупантів, якщо лінія фронту ще більше наблизиться до області.

Слідство з'ясувало, що осередок організував виходець з Донеччини, який приїхав у Дніпро, вдаючи із себе переселенця.

У власному помешканні він облаштував підпільне відділення політсили, контактував виключно з «перевіреними» особами і максимально приховував адресу проживання.

У помешканні також виявили склади з ворожими виданнями, листівками та фінансову «звітність» про витрати на антиукраїнську діяльність. СБУ розпочала кримінальне провадження за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Харкові із СІЗО під заставу у 500 тис. грн вийшла жінка, обвинувачена в коригуванні вогню по критичній інфраструктурі та передачі спецслужбам рф координат дислокації ЗСУ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ наклала арешт на майно колишнього міністра освіти Дмитра Табачника (фото)