У Дніпрі затримали чоловіків, які підпалили мікроавтобус військових (відео)

Служба безпеки разом з Нацполіцією затримала у Дніпрі чотирьох чоловіків, які на замовлення спецслужб рф готували підпали авто військовослужбовців ТЦК. Двом з них — 17 років, а найстаршому — 21 рік.

Вони щукали паркінги, на яких військовослужбовці залишають свої автомобілі, а далі погоджували цілі підпалів із куратором. За кожне авто їм обіцяли по $3 тис. Також чоловіки мали робити на стінах будинків написи із критикою ТЦК.

підпал авто тцк у дніпрі

Зловмисники встигли підпалити один із автомобілів — мікроавтобус Volkswagen біля станції техобслуговування у Дніпрі вночі 10 червня. Після цього правоохоронці оперативно затримали паліїв.

підпал авто військового у дніпрі

коктейль молотова авто військового

У поле зору росіян вони потрапили на початку літа через свою активність в одному з Telegram-каналів, де шукали легкого заробітку.

Під час обшуків у затриманих вилучено мобільні телефони, складові саморобної запалювальної суміші та банківську картку, куди надходили російські гроші.

Чоловікам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна). Зараз вони перебувають під вартою.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала інформаторку рф, яка шпигувала за підрозділами ЗСУ на Дніпропетровщині та Запоріжжі (фото)