У Донецькій області собака-психолог Банана отримала сертифікат терапевта
ДСНС

У Донецькій області іспанська водяна собака Банана успішно пройшла навчання і тестування за програмою підготовки терапевтичних собак і отримала диплом.

Усе відбувалося відповідно до міжнародних стандартів та вимог ГО «Всеукраїнська Асоціація каністерапевтів», повідомляє пресслужба ДСНС України.

Банана працює з надзвичайниками у Донецькій області та допомагає їм знімати стрес. Також тварина супроводжує свою наставницю під час відвідання школярів, які мешкають уздовж лінії фронту.

Навчання тривало з березня по квітень. Банана пройшла 40 годин теоретичних і 8 годин практичних занять. Екзамен відбувся 20 травня в центрі соціальної реабілітації дітей з інвалідністю.

Роботу з терапевтичним собаками вже давно практикують у ДСНС. Цей метод називається каністерапія. Працівники можуть звернутися до кабінетів психологів із тваринами та поспілкуватися із «чотирилапими психологами». Спеціально навчені собаки допомагають в реабілітації.

До Банани собакою-психологом був золотистий ретривер Еллі. Вона служила у штабі ДСНС у Маріуполі та була першою собакою-психологом в Україні. У березні цього року Еллі пішла на заслужену пенсію.

У Шотландії завод Grant's Whisky найняв на роботу собаку-шукача