У ДПСУ розповіли, як виїхати чоловіку, який супроводжує дітей або дружину на лікування

Військовозобов’язані чоловіки можуть виїхати за кордон для супроводу хворої дружини або дитини на лікування під час воєнного стану.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

«Громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть супроводжувати дружину у випадку, якщо вона має інвалідність І чи ІІ групи та дітей, які мають інвалідність, а також дітей тяжкохворих на перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, дитини, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги», — йдеться в повідомленні.

Для того, аби виїхати за кордон потрібно:

  • довідка про отримання державної допомоги на дитину, хвору на вище перелічені хвороби, зі структурногопідрозділу з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві держадміністрації, виконавчим органом міської ради, до території територіальної громади якої входить територія міста обласного значення, районної у місті ради;
  • або документ, виданий лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров’я в порядку та за формою, що встановлені МОЗ;
  • документи, що підтверджують родинні зв’язки, якщо дитину супроводжують матір або батько;
  • або документи, що підтверджують відповідні повноваження особи, що супроводжує таку дитину, якщо дитини супроводжують опікун, піклувальник, прийомні батьки або батьки-вихователі.

Раніше У МВС розповіли, який перелік документів для виїзду потрібен студентам, які навчаються за кордоном.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кабінет Міністрів дозволив виїзд моряків за кордон — Шмигаль