У ДСНС повністю переглянули протоколи реагування — Клименко

ДСНС повністю переглянула протоколи реагування після трагічних атак росіян. Зміни стосуються кількості рятувальників, а також вимог до інженерної та спеціальної техніки.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його словами, зміни стосуються кількості рятувальників, а також вимог до інженерної та спеціальної техніки.

«Ми змінили повністю всі протоколи реагування, починаючи від того, які мають бути бронежилети на наших рятувальниках. На початку війни, та й зовсім нещодавно — кілька місяців тому, ми втратили кількох наших рятувальників тільки тому, що бронежилети не закривали весь тулуб», — сказав міністр.

Нововведення ґрунтуються на досвіді рятувальників з початком війни. Клименко зауважив, вони «написані на наших помилках, смертями наших товаришів».

Також міністр зауважив, що зростає потреба в інженерній техніці, яку використовують рятувальники. Є необхідність у великих кранах як для розбору завалів, так і для зведення фортифікаційних споруд. Цю техніку весь час постачали міжнародні партнери, а зараз її виробництво налагоджується в Україні.

У рамках змін до протоколу реагування кількість рятувальників, які проводять висотні роботи, збільшили до 500. На початку цього року їх було 150. Також збільшили підрозділи, які займаються ліквідацією наслідків на об’єктах нафтової та газової галузі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Огляд і спростування пропаганди за 4—10 квітня