У ДТЕК спростували інформацію про бригади, які вимикатимуть світло за скаргою сусідів

ДТЕК не проводить фізичних відключень «за скаргами» сусідів у жодному з українських регіонів.

Про це повідомили у Telegram компанії.

«Компанія не проводить жодних відключень «за скаргами» у будь-якому з регіонів, де працюють ДТЕК Мережі», — йдеться в повідомленні.

Зазначають, що більшість вимкнень електрики відбувається дистанційно, виїзду персоналу потребує незначна частина. Зокрема бригади можуть виїжджати на лінії, які живлять критичну інфраструктуру, й у ручному режимі відключати будинки від тієї ж мережі.

Водночас ДТЕК закликає ЖБК та ОСББ власноруч вимикати електрику у будинках, які підключені до мережі з критичною інфраструктурою, для забезпечення соціальної справедливості. Крім того, це дозволить зменшити кількість та тривалість відключень для всіх українців.

Повідомлення про відключення світла за «скаргою від сусідів» почали з’являтись після заяви голови Нікопольської РВА Євгена Євтушенка. Тоді він зазначив, що ДТЕК розглядає можливість створення спеціальних аварійних бригад, які на скарги від людей будуть вимикати будинки, де є світло. Ймовірно, йшлося лише про Нікопольський район, де після атак склалася складна ситуація з електропостачанням.

Chas News публікує графік відключень світла на 19 січня для усіх регіонів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Що таке ІПСО та як росія використовує їх у війні проти України