У два українські посольства надійшли листи з «дуже конкретними погрозами» — Кулеба

30 листопада та 1 грудня два посольства України за кордоном отримали листи із погрозами. Про це заявив Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ, повідомляє «Укрінформ».

На думку політика, мова про цілеспрямовану широкомасштабну кампанію проти України за кордоном.

Кулеба також прокоментував вибух, який стався на території українського посольства в Іспанії. Його причиною стала посилка, у якій сховали вибухонебезпечний предмет. Згодом стало відомо, що такі ж відправлення надіслали прем'єру Іспанії та низці посадовців.

Кулеба зазначив, що «це однозначно нова форма терору». За словами урядовця, Київ і Мадрид активно працюють над встановленням осіб, які здійснили цей злочин та вже «мають здогадки».

Що стосується погроз, надісланих у два посольства, міністр не уточнив, про які саме країни мова. Однак пообіцяв, що МЗС невдовзі виступить з офіційним коментарем.

«Потрібно розкрутити повністю ланцюги: хто залучений, звідки ці ланцюги надходять, хто їх надсилає», — наголосив Кулеба та зазначив, що після встановлення винних їх покарають.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У НАТО знову обдумують можливість надати Україні літаки МіГ-29 або F-16 — ексадмірал