У двох областях України пройшла снігова гроза: синоптик пояснила аномальне явище (відео)

У четвер, ввечері 11 січня на Київщині та Чернігівщинітрапилося рідкісне погодне явище — снігова гроза із громом і блискавицею.

У соцмережах українці почали обмінювались думками щодо аномального явища, дехто навіть згадував забобони, мовляв, грім зимою — до голодного року, чи зимова гроза віщує бурю.

Синоптик Наталка Діденко заспокоює — гроза зимою хоч і дуже рідко, але трапляється. Цього разу грозу спровокувало те, що холодне північне повітря зіткнулося із вологими потоками атмосферного фронту.

«Не варто приплітати до цієї грози забобони, прикмети і народні страшилки. Рідкісне явище, зрозуміло, привертає подібні речі, але ж ми — досвідчені, мудрі, загартовані і довіряємо тільки з’ясованим і перевіреним фактам. Ну, може, часом і страшнувато, але не показуємо», — заявила синоптик.

https://t.me/kievreal1/54311

Також є інформація, що схоже метеорологічне явище спостерігали й мешканці Чернігова. Так, на сторінці КП «АТП-2528» Чернігівської міської ради оприлюднили відео:

Раніше «Укргідрометцентр» повідомляв, що починаючи з п’ятниці, 12 січня, в Україну знову прийдуть морози, в Києві буде приблизно 10° морозу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Яскравий спалах над Києвом: мережа вибухнула мемами про НЛО (фото)