У Ємені внаслідок удару по військовій базі загинули щонайменше 30 військових, ще десятки людей поранені
Getty Images

У неділю, 29 серпня, на півдні Ємену повстанці-хусити здійснили ракетний обстріл по військові базі. В результаті цього 30 солдатів загинуло, 60 дістали поранень.

Про це повідомило агентство Reuters.

Водночас у The National пізніше опублікували дані щонайменше про 40 загиблих та 70 поранених.

Єменські військові повідомляють, що більшість поранених перебувають у критичному стані. Кількість жертв іще може збільшитися, адже рятувальники продовжують розчищати місце події.

Удар здійснили по Аль-Анад — найбільшій військовій базі в Ємені, розташованій за 60 км на північ від портового міста Аден. База перебуває під контролем уряду Ємену та розміщує військових із коаліції під керівництвом Саудівської Аравії.

Одна з ракет влучила прямо в ангар, де відпочивали десятки військовослужбовців. Інша поцілила у групу військових, які в цей час тренувалися. Попередньо хусити відправляли туди безпілотники.

Громадянська війна у Ємені

У Ємені наразі триває багаторічна громадянська війна.

У березні 2015 року хусити захопили контроль над більшою територією заходу країни й змусили уряд президента Абд Раббо Мансура Гаді покинути єменську столицю Сану.

Саудівська Аравія, яка заявляє, що хусити підтримуються її регіональним суперником — Іраном, сформувала коаліцію разом із вісьмома арабськими державами й почала збройну кампанію в Ємені, спрямовану на відновлення уряду Гаді.

Збройне протистояння триває вже понад шість років. Конфлікт спричинив десятки тисяч смертей і створив те, що ООН назвала «найгіршою гуманітарною кризою у світі».

Щонайменше 13 загиблих та понад 70 поранених. У аеропорту Кабула прогриміло два вибухи