У ЄС можуть обмежити внутрішні та закордонні подорожі
Pixabay

У Європейській комісії запропонували запровадити додаткові обмеження у подорожах як у межах Євросоюзу, так і за його кордонами.

Про це повідомила пресслужба Єврокомісії.

«Нові різновиди коронавірусу та ситуація у сфері здоров’я в усьому світі спонукають до подальших заходів, аби гарантувати безпечність будь-якої подорожі до ЄС. Відповідно до останніх наукових рекомендацій, Єврокомісія також запропонувала оновити критерії,.. включаючи показники тестування, а також виявлення нових варіантів вірусу», — йдеться у повідомленні.

Ці заходи застосовуватимуться до громадян ЄС, їхніх родин, а також інших осіб, які прямують до ЄС зі «значущих» причин.

ЄС може закрити внутрішні кордони через поширення «британського» виду COVID-19

Країнам Союзу порекомендували вимагати у всіх цих мандрівників негативний результат PCR- тесту на коронавірус. Його потрібно зробити не раніше ніж за 72 години до виїзду. Громадянам ЄС, резидентам та членам їхніх родин хочуть надати можливість зробити тест після прибуття.

У Єврокомісії вважають, що держави блоку мають вимагати в усіх туристів та власних громадян, які подорожують з конкретної третьої країни, пройти самоізоляцію.

Єврокомісія запропонує єдину форму «пасажирської локації». Вона буде обов’язковою для прибулих на територію ЄС.

Планують оновити й критерії, які дозволять країнам ЄС скасувати обмеження «несуттєвого» сполучення із третіми країнами. Зокрема, тестів з позитивним результатом не має бути більше чотирьох відсотків.

Chas News повідомляв, що Туреччина запровадила нові правила в'їзду для туристів. 

Українські заробітчани зможуть в’їхати до Польщі без карантину