У ЄС відхилили прохання закликати Україну до скасування заборони на транзит нафти з рф
Pixabay

Європейська комісія відхилила прохання Угорщини та Словаччини закликати Україну скасувати заборону на транзит російської нафти «Лукойл».

Про це пише Financial Times.

Угорщина та Словаччина зверталися до Європейської комісії із проханням розпочати консультації у рамках торговельної угоди з Україною. Втім, комісар ЄС із питань торгівлі Валдіс Домбровскіс розповів, що Брюсселю «знадобиться більше часу для збору доказів і оцінки правової ситуації».

Троє неназваних європейських дипломатів повідомили виданню, що на засіданні торгових представників країн-членів ЄС, що відбулося 24 липня, 11 країн виступили на підтримку його позиції і жодна з них не стала на бік Будапешта й Братислави.

Один із них зазначив, що торговельна угода з Україною містить пункт про безпеку, який може дозволити перервати транзитне постачання.

Нагадаємо, 22 липня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто повідомляв, що Угорщина може подати до суду на Україну. За його словами, рішення Києва припинити транзит нібито «є явним порушенням Угоди про асоціацію з ЄС».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Орбан направив лідерам ЄС свої пропозиції вирішення війни рф проти України