У Євросоюзі назвали три умови, за яких санкції проти Білорусі скасують
Unsplash

Жозеп Боррель, високий представник ЄС, випустив заяву напередодні річниці виборів президента Білорусі та назвав умови для скасування санкцій.

Європейці закликали режим Лукашенка дотримуватися принципів демократії та верховенства закону, поважати права людини та припинити всі репресії. Тільки в такому випадку обмеження знімуть.

У ЄС переконані, що єдиний спосіб покласти край політичній кризі — це всесторонній національний діалог.

Білоруську самопроголошену владу закликали звільнити 600 політичних в’язнів і взяти участь у серйозному та всеохоплюючому політичному процесі, що приведе до вільних та чесних виборів під наглядом ОБСЄ/БДІПЛ

«Як тільки Білорусь стане на шлях демократичних перетворень, ЄС допоможе стабілізувати економіку країни, реформувати її інститути, створити нові робочі місця та підвищити рівень життя білорусів», — запевнили європейці.

У заяві згадали й про Комплексний план економічної підтримки на €3 млрд, які Єврокомісія обіцяла надати країні в разі демократичних перетворень.

Зазначається, що Євросоюз продовжить підтримувати демократичну, незалежну, суверенну, процвітаючу та стабільну Білорусь.

У Білорусі позбавлятимуть громадянства за участь у протестах