У Євросоюзі втома від Орбана, а не від України — Туск

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що лідери країни ЄС зможуть переконати прем'єра Угорщини Віктора Орбана розблокувати фінансування для України в обсязі €50 млрд. При цьому він запевнив, що у Європі немає втоми від України.

Про це Туск заявив на брифінгу перед початком засідання Євроради, пише Європейська правда.

«Немає так званої проблеми втоми від України, а є проблема втоми від Віктора Орбана. Ми маємо вирішити стільки проблем, і звичайно, що нам сьогодні потрібно зміцнити нашу єдність навколо України», — наголосив польський прем'єр.

Він додав, що не може зрозуміти «дуже дивну» та «дуже егоїстичну гру» від Орбана. Також Туск виступив проти компромісу, який пропонує з цього приводу угорський прем'єр.

«Віктору Орбану вирішувати, чи є Угорщина частиною нашої спільности, чи ні. Це чорно-біла історія. Моя інтуїція підказує мені, що ми знайдемо якісь сильні аргументи, щоб зрештою переконати Орбана», — зазначив Туск.

Нагадаємо, сьогодні лідери Євросоюзу мають обговорити питання виділення фінансової допомоги Україні у розмірі €50 млрд протягом чотирьох років. Проти цього рішення наразі виступає лише Орбан. Він наполягає, щоби ЄС розбив цю суму на чотири частини і щороку окремо голосував за її виділення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Лідер угорської ультраправої партії заявив про претензії на Закарпаття