У Facebook Messenger cтався серйозний збій по всій Європі
Getty Images

Зранку 10 грудня в популярному додатку Facebook Messenger трапився масштабний збій — не надсилаються повідомлення. Проблеми спостерігаються у користувачів по всій Європі. В Україні станом на 15:00 теж.

Про збій повідомив Downdetector.

Технічні неполадки почалися близько 11:30 за київським часом. Найпоширеніша з них — неможливість відправити або прочитати текстові повідомлення. Також виникли труднощі з відправкою і прийомом фото.

Майже третина розповідає про проблеми з підключенням до сервера. А 13% користувачів повідомили, що не можуть залогінитися в месенджері.

Найбільше постраждали користувачі в Західній Європі. Мессенджер не працює в наступних країнах: Великобританія, Франція, Бельгія, Нідерланди, Чехія, Польща, Словаччина, Угорщина, Литва, Греція, Болгарія, Румунія.

Не можуть відправити повідомлення і українські користувачі.

Однак поки невідомо, що стало причиною збою.

Мапа Downdetector

Користувачі жаліються як на роботу самої соцмережі, так і додатку для повідомлень Messenger. У когось Facebook не працює взагалі, в інших — проблеми з авторизацією.

Судячи з даних сайту DownDetector, який збирає скарги на роботу різних онлайн-сервісів, проблема має глобальний характер, але найбільше зачепила Європу.

Великих проблем в Україні DownDetector наразі не демонструє, але чимало користувачів все ж говорять про схожі перебої в роботі соцмережі.

У самій Facebook причини збою поки що не коментували.

Влада США тисне на Facebook через «незаконну монополію в сфері соцмереж» й вимагає «відчуження» Instagram та WhatsApp