У Facebook шахраї «обіцяють» українцям по 7 тис. грн з конфіскованих активів рф: як не стати жертвою

Через низку фейкових Facebook-спільнот шахраї поширюють інформацію про те, що «кожний українець може отримати від 7 тисяч гривень» з нібито конфіскованих активів рф.

Про це у Telegram повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПЗ).

Нова шахрайська схема: українцям обіцяють по 7 тисяч гривень з конфіскованих активів рф

Зокрема, спільнота Info Plus поширила рекламне повідомлення з текстом «підписаний Закон, який дозволяє всім українцям отримати компенсацію з конфіскованих активів Росії. Для отримання виплати необхідно пройти за посиланням».

Це посилання веде на сайт «Єдиний Компенсаційний Центр», на якому для отримання виплати необхідно пройти процедури оформлення.

Зокрема, серед таких «процедур» є й необхідність зазначення даних банківської картки для «сплати комісійного збору», яку шахраї обіцяють повернути за добу.

У ЦПЗ зазначають, що в Україні не існує жодного закону чи іншого нормативного акту, який би дозволив українцям отримати компенсацію з російських конфіскованих активів. Тому такі дії спрямовані лише на виманювання реквізитів банківських карток у довірливих українців.

Нагадаємо, раніше на Київщині шахраї виманювали гроші на «потреби» ЗСУ від імені чиновників.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Українців попереджають про нову шахрайську схему фейкових грошових виплат — як уберегтися (фото)