У «Феофанії» під час масової COVID-вакцинації пацієнтів вказували як працівників лікарні
Getty Images

Клінічна лікарня «Феофанія» вакцинувала від коронавірусу людей за попереднім записом нібито залишками вакцини. Всі охочі могли звернутися до лікарні та стати в чергу на вакцинацію.

У телефонному режимі людям призначали час та дату COVID-щеплення. Однак частина пацієнтів вакцинувалася дозами, які призначались для медиків закладу. Цих людей вказували як працівників лікарні, повідомляє LB.ua.

Вакцинація у «Феофанії» залишковими дозами не проводилася узагалі, каже регіональний координатор з вакцинації у Києві Василь Животенюк.

«Мобільна бригада приїжджає лише зробити щеплення. Лікарня має лише надати доступ до інтернету, кабінету вакцинації і список медиків, завірений печаткою закладу. Це відповідальність головного лікаря. Мобільна бригада читає список і бачить, що вакцинує таку-то людину і це медик. Лише постфактум з’ясувалося, що дехто з вакцинованих не медик, а блогер», — наголосив він.

Як я випадково прищепився проти COVID-19

ЗМІ пише, що мобільні бригади приїжджали вакцинувати нібито працівників «Феофанії» більше п’яти разів. Видання зафіксувало два таких випадки. У обидвох люди були переконані, що вакцинуються залишковими дозами.

«Я маю розписку головного лікаря, яка гарантує, що в списках, які він надає — виключно працівники лікарні. Він несе відповідальність за неправдивість інформації в списках», — підкреслив Животенюк.

Зараз у лікарні «вакцинація уже не проводиться», розповіли LB.ua. У коментарі ЗМІ головний санлікар Віктор Ляшко зазначив, що доручив  перевірити, чи доцільно використовували вакцини у клінічній лікарні «Феофанія». До перевірки він залучив регіонального координатора столиці.

«Комісією буде перевірено інформацію щодо фактичного працевлаштування осіб, які отримали вакцинацію проти COVID-19 згідно зі списками Клінічної лікарні «Феофанія» у цьому закладі», — наголосив Ляшко.

Напередодні Україна уклала договір із Pfizer на поставку 10 млн доз вакцини. 

Наказую ковіду зупинитись! Чи допоможе указ Зеленського провакцинувати Україну