У Ferrari не можуть знайти заміну Луї Камільєрі. Зате у Philip Morris, де той працював раніше, кадрових проблем немає

Два тижні тому генеральний директор Ferrari несподівано пішов у відставку. І досі компанія не може знайти йому заміну. Зокрема, від пропозиції очолити Ferrari відмовився Майк Менлі, генеральний директор Fiat Chrysler, інформує carbuzz.com. Проте Philip Morris, де Камільєрі пропрацював більше 40 років, продовжує втілювати ідеї свого легендарного менеджера.

Ferrari, яку Луї Камільєрі очолював з 2018 року, після його відставки 11 грудня цього року одразу почала пошук нового CEO. За інформацією AP, головним кандидатом на посаду був Майк Менлі. Але він вирішив прийняти іншу пропозицію та очолити американський бізнес нового автоконцерну  Stellantis. Його створять у результаті злиття італійського Fiat Chrysler та французького Peugeot.

Луї Камільєрі, очоливши Ferrari у 2018 році, пообіцяв до 2022-го збільшити доходи компанії вдвічі — до €2 млрд — за рахунок збагачення модельного ряду гібридними автівками та SUV.

Днями, вже після відставки Камільєрі, перший кросовер від Ferrari — Purosangue виїхав на дороги.

Широкому загалу Луї Камільєрі відомий як очільник Ferrari, але свою кар’єру він зробив у тютюновому гіганті Philip Morris International. Там він пропрацював більше 40 років — з 1978 року. У 2002-му Камільєрі став президентом, гендиректором та головою ради директорів корпорації. У 2013 році Камільєрі залишив посаду гендиректора PMІ, але зберіг за собою роль голови ради директорів.

Перед відставкою Камільєрі потрапив до лікарні з коронавірусом. Втім, у Ferrari та Philip Morris стверджують, що його відставка не пов’язана з наслідками хвороби.

Саме Камільєрі належить ідея «бездимного майбутнього» — поступової відмови від виробництва традиційних сигарет та їхню заміну на бездимні пристрої нагрівання тютюну.

У 2013 року місце Камільєрі у Philip Morris зайняв Андре Каланцопулос, який втілив ідеї Камільєрі у життя. За Каланцопулоса PMI представив пристрій нагрівання тютюну IQOS, який у липні цього року отримав схвальний відгук від Food and Drug Administration США — найбільш прискіпливого регулятора у світі.

З травня 2021 року Андре Каланцопулос обійме посаду голови правління, а посаду головного виконавчого директора компанії займе виконавчий директор компанії Яцек Ольчак. Вірогідно, Ольчака висунуть і на обрання до ради директорів.

Яцек Ольчак

Яцек Ольчак каже, що за його керівництва Philip Morris international продовжуватиме шлях до повної відмови від тютюнового диму. Менеджер висловив сподівання на поступову відмову від традиційних сигарет і в Україні. «У стимулюванні попиту важливу роль відіграє фіскальна політика держави. Наприклад, акцизні збори на сигарети. Завдяки такій зваженій політиці, ймовірно, більше людей зможе перейти на альтернативні сигарети», — зазначив Ольчак у коментарі Chas News.