У Фінляндії затримали росіянина, підозрюваного у тероризмі на Донбасі — ЗМІ

Поліція Фінляндії затримала Яна Петровського одного з лідерів неонацистського російського угруповання ДШРГ «Русич». Він відомий за прізвиськом «Славян».

Про це повідомляє телеканал MTV3.

Петровському інкримінують участь у терористичних злочинах, які він вчинив у лавах «Русича» у 2014—2015 році на Донеччині та Луганщині. 

Зокрема, у 2015 році найманців групи «Русич» звинуватили у звірствах щодо загиблих та взятих у полон українських солдатів. Чоловік також перебуває під санкціями ЄС і США. Відповідно до санкційного списку, група «Русич» має зв’язки з найманцями ПВК «Вагнер». Згідно з санкціями ЄС, Петровський вчиняв дії, які загрожують суверенітету, незалежності та безпеці України. 

Фінська газета Ilta-Sanomat пише, що Україна звернулася до Фінляндії з запитом про екстрадицію 36-річного Петровського. За їхніми даними, справу фігуранта розгляне окружний суд провінції Уусімаа 25 серпня. Лише після розгляду справи у Фінляндії вирішать, чи можлива екстрадиція Петровського до України.

Нагадаємо, Петровський від 2015 року перебуває у розшуку за статтею 258-3 Кримінального кодексу України — створення терористичної групи чи терористичної організації.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Українські прикордонники підтвердили, що «вагнерівці» залишають Білорусь