У Фонді гарантування вкладів підвели підсумки року та визначили плани на майбутнє

У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) підвели підсумки року та окреслили плани на найближче майбутнє. 

За словами директора-розпорядника Фонду Світлани Рекрут, цьогоріч обсяг продажів активів сягнув 4 млрд грн, що суттєво менше за показники минулих років (7,7 млрд грн у 2019-му і 6,8 млрд грн у 2018-му).

У той же час, зазначає Рекрут, такий спад — цілком «нормальний і органічний». «Адже у нас кількість активів не те що зменшується, вона майже закінчилася. На сьогодні  у нас на балансі залишилося активів менше ніж на 100 млрд грн. І переважна більшість з них — арештовані або обтяжені», — каже директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів.

Серед інших досягнень ФГВФО називають рішення Ради фінстабільності щодо реструктуризації боргів Фонду перед Мінфіном. Це рішення стане передумовою для підвищення суми гарантування з 200 тис. грн до 600 тис. грн. Для цього потрібно, аби Рада ухвалила декілька законопроєктів. 

«Вони вже підготовлені, сподіваємось, що в першому кварталі наступного року, або максимум — у першому півріччі ці проєкти проголосують», — поділилися сподіваннями у ФГВФО.

Ще однією важливою віхою у роботі Фонду гарантування став початок роботи в іноземних юрисдикціях: вже запщені процеси щодо чотирьох банків, а саме — «Дельта Банк», «Фінанси і Кредит», «Імексбанк» та «Національний кредит». Також у планах Фонду — приєднання до системи гарантування вкладів «Ощадбанку».