У Франції автора плаката, який зобразив Макрона в образі Гітлера оштрафували на €10 тис.

Французький суд оштрафував на €10 тис. чоловіка, який зобразив президента країни Емманюеля Макрона в образі Адольфа Гітлера на білборді, спрямованому проти COVID-обмежень.

Відповідне рішення 17 вересня ухвалив суд міста Тулон повідомляє Ouest-France.

У відповідь підприємець на ім’я Мішель-Анж Флорі заявив, що оскаржуватиме штраф.

«Я не можу в це повірити. Суд засудив мене майже до максимального штрафу у 10 тисяч євро. Право на карикатуру було поховане сьогодні в Тулоні», — написав він у своєму Twitter.

Видання зазначає, що Флорі, який є підприємцем та володіє 400 площами під рекламні плакати, не вперше опиняється у центрі скандалу.

Він часто використовує ці площі для розміщення провокаційних постерів.

У 1999 році з’явився його перший плакат, присвячений солом'яним хатинам на Корсиці із критикою влади острова. Через це Флорі дістав 36 годин тримання під вартою у поліції.

У 2019 канал BFMTV позвивався проти Флорі через плакат із критикою висвітлення протестів «жовтих жилетів» у країні. На слуханні у суді той заявив, що підтримує рух жовтих жилетів та відстоює «право на пародію і свободу вираження поглядів».

Цього разу Флорі засудили через плакат, який висміює Емманюеля Макрона.

У липні 2021 підприємець розгорнув плакат, який зображає президента в особі Адольфа Гітлера, зі слоганом «підкорюйся, зроби вакцинацію та абревіатурою президентського руху LREM у формі свастики.

Раніше Chas News повідомляв, що Макрон отримав нове ім’я під час візиту на Маркізькі острови.

У Франції засудили чоловіка, який дав ляпаса Макрону