У Франції хірург намагався продати рентгенівський знімок жертви теракту в «Батаклані» як NFT
Unsplash

Француженка, яка вижила в теракті 2015 року в концертному залі «Батаклан», виявила, що хірург продає з аукціону рентгенівський знімок її вогнепального поранення як NFT.

Товар помітили на платформі OpenSea. Його продавав Еммануель Масмежан, хірург-ортопед з Парижу, повідомляє Insider.

Чоловік опублікував зображення, яке виглядає, як рентгенівський знімок жіночої руки з кулею всередині. Лот підписали словами «Терористична атака в «Батаклані» — 13 листопада 2015 року — Париж, Франція».

Купити знімок можна було за $2776. Адвокат постраждалої в теракті заявила, що її клієнтка була «вкрай шокована» фактом продажу її медичних даних в інтернеті.

За словами юриста, жінка зателефонувала лікарю, який «намагався виправдати себе, не висловивши ні краплі співчуття». За словами керівництва лікарні, де працює медик, йому загрожує дисциплінарне покарання.

Теракт в «Батаклані»

Терористичний акт в концертному залі «Батаклан» був лише одним із цілої низки терактів, що сталися 13 листопада 2015 року в Парижі.

Група джихадистів здійснила одразу декілька нападів. Спочатку пролунав вибух на футбольному стадіоні «Стад-де-Франс», де саме проходив матч. 

Майже відразу терористи відкрили стрілянину в декількох барах, кафе і ресторанах, заповнених відвідувачами.

Після цього на стадіоні прогриміло ще два вибухи, також був підрив на бульварі Вольтер, біля концертного залу «Батаклан».

В той день там виступав американський рок-гурт Eagles of Death Metal, було багато відвідувачів.

Саме в «Батаклані» загинули найбільше людей. Озброєний терорист відкрив вогонь по глядачах, застрелив і поранив понад 100 осіб.

Раніше Chas News писав, що американський проєкт Viromusic створює музику, використовуючи генетичний код коронавірусу. Треки виставляють продаж як NFT.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Чергова бульбашка чи майбутнє? Що таке NFT і навіщо люди платять шалені гроші за пікселі?