У Франції почали розслідування щодо російського каналу Russia Today
Getty Images

Французький медіарегулятор Arcom почав розслідування проти франкомовного телеканалу Russia Today France, що фінансує РФ.

Про це повіломляє «Радіо свобода».

У регулятор надійшло кілька скарг від асоціації. Зокрема, нарікають на «недогляди у висвітленні криз, таких як виступи «жовтих жилетів» або ситуація в Сирії та Центральноафриканській Республіці».

Зазначили, що телеканал попросив розяснення у регулятора, але відповіді не отримав.

Ксенія Федорова, керівниця RT France, вважає це «спланованою акцією», адже напередодні заявили про блокування телеканалу RT у Німеччині, а також його сторінки в YouTube.

«Якщо повідомлення в ЗМІ підтвердяться, і французький регулятор дійсно почав розслідування щодо RT France через скарги деяких «асоціацій», які незадоволені висвітленням певних тем, це буде говорити про справжнісіньку цензуру, адже вже не йдеться про спробу знайти фейк-новини або хоч якісь невідповідності, а йдеться саме про подання інформації», — зазначила вона.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Курс самогубства. Як заяви кремлівських політиків знецінюють рубль