У Франції стартап створив першу маску, яка вбиває COVID-19
Bioserenity

Компанія-стартап BioSerenity, виробник масок для громадського здоров'я у Франції, розробила першу маску, яка вбиває віруси. Про це повідомляє французький телеканал BFMTV.

Ця одноразова маска рекомендована для чотирьохгодинного носіння. Вона одночасно «фільтрує і знезаражує». Текстильний шар, за словами виробників вбиває COVID-19.

Ця маска очікує на сертифікацію 22 лютого для своєї хірургічної версії. Генеральний директор BioSerenity на пресконференції Марк Фруен заявив, що вона «має здатність блокувати та вбивати аерозолізовані віруси».

Маску під назвою Cidaltex фірма розробила разом із дослідниками Університетської лкарні Лілля, Inserm і CNRS.

Проведені дослідження показали зниження вірусу на 99,9% менш ніж за п’ять хвилин. Дослідники вважають, що така маска буде захищати від усіх штамів коронавірусу.

Виробнича потужність компанії, створеної у 2014 році, — 1 млн масок. BioSerenity продаватиме їх за €1,49 за маску FPP и €0,44 за хірургічну версію.

Продаватимуть поступово після того, як маски пріоритетно розподілять серед осіб, як доглядають за хворими.

У США тим часом провели дослідження, в результаті якого вчені доведели, що носіння маски з тканини поверх медичної позитивно впливає на зниження розповсюдження COVID-19.

Франція заборонила носити пошиті вдома маски в громадських місцях