У Франції зупинено потяги: в країні невідомі пошкодили низку залізничних ліній

За кілька годин до урочистого відкриття Олімпійських ігор 2024 Франція зіткнулася з масштабною транспортною кризою. Серія навмисних підпалів на залізничних коліях призвела до зупинки руху поїздів по всій країні. Тисячі пасажирів виявилися заблокованими на вокзалах, а плани багатьох спортсменів та вболівальників опинилися під загрозою зриву.

Про це повідомляє BFMTV.

Пошкодження отримали декілька ключових залізничних ліній, серед яких швидкісні гілки у напрямку Атлантичного океану, а також північну та східну гілки. Це означає, що проблеми з транспортом торкнуться не лише Парижа, а й інших регіонів Франції, що може серйозно вплинути на проведення Олімпійських ігор.

Міністерка спорту Амелі Удеа-Кастера, одна з головних відповідальних в уряді за Олімпіаду, заявила, що нічні події на залізниці схожі на скоординовану диверсію, та «найсуворішим чином» засудила ці дії.

В.о. прем’єр-міністра Франції Габріель Атталь у своєму X (Twitter) назвав інциденти на залізниці диверсією. За його словами, наслідки для залізничної мережі масштабні і серйозні.

Влада Франції поки не називає конкретних підозрюваних в організації диверсій, проте обіцяє провести ретельне розслідування та притягнути винних до відповідальності.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Церемонія відкриття Олімпіади 2024 в Парижі: такого ще не було!