У Генадія Корбана при в'їзді в Україну вилучили паспорт (фото, відео)

У п'ятницю, 22 липня у Геннадія Корбана, керівника територіальної оборони Дніпропетровської області під час в’їзду в Україну прикордонники вилучили український паспорт.

Про це пише УП з посиланням на Андрія Йосипова, адвоката Корбана, і Андрія Демченка, речника Держприкордонслужби.

Наразі Корбан перебуває на польсько-українському пункті пропуску «Смільниця». На місці перебувають представники СБУ, НАБУ і ДБР. 

Прикордонники заявили йому, що його українське громадянство припинене, проте не показали жодних підтверджуючих документів.

У Корбана вилучили український паспорт на кордоні

Відео спілкування адвоката Корбана із представницею Держприкордонслужби:

Речник Держприкордонслужби заявив, що «під час оформлення громадян на кордоні дії інспекторів прикордонної служби відбуваються виключно в межах норм чинного законодавства, що регламентує перетин державного кордону». 

«Я не володію інформацією про перетин, або спроби перетину кордону третіми особами. Розголошення такої інформації заборонено законодавством», — сказав Демченко.

«В результаті я не можу тепер в'їхати ні по одному документу: ні по військовому квитку, ні по «Дії», ніяк. По суті, застряг тут у прикордонній зоні. Адвокати зараз розбираються, тому що не зрозуміло за яким документом, наприклад, я можу повернутися назад (до Польщі, — Прим. Ред.)»,  сказав Корбан в коментарі РБК-Україна.

Нагадаємо, напередодні Сергій Власенко, народний депутат від «Батьківщини», опублікував копію указу президента про позбавлення українського громадянства бізнесменів Ігоря Коломойського, Геннадія Корбана, та нардепа Вадима Рабіновича.

Проте під цим указом від 18 липня немає підпису президента України. Тож говорити про те, що це офіційно поки зарано.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Надзвичайна удача Геннадія Корбана: від «Укрнафти» до «Цитруса»