У Гомелі до радіаційного центру привезли опромінених у Чорнобилі окупантів — Генштаб

У білоруському Гомелі під виглядом поранених лікують окупантів, які отримали значні дози опромінення у Чорнобильській зоні відчуження.

Про повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України. 

«На території республіки Білорусь, у Гомельському республіканському науково-практичному центрі радіаційної медицини та екології людини, розміщено нібито «поранених» військовослужбовців збройних сил російської федерації, які отримали значні дози опромінення під час перебування у Чорнобильській зоні відчуження», — йдеться у повідомленні.

Раніше Енергоатом та співробітники Чаес неодноразово попереджав, що росіяни без спеціального обладнання та захисників пересуваються радіоактивними ділянками Чорнобильської зони, чим наражають себе на смертельну небезпеку.

Наприклад, окупанти проїхали бронетехнікою через «Рудий ліс» — територію, яка взяла на себе найбільшу частку викиду радіоактивного пилу під час вибуху реактора в 1986 році (висока доза радіації призвела до загибелі дерев, вони забарвилися у буро-червоний колір). Тоді вони підняли хмари радіоактивного пилу, а самі не використовували жодного протирадіаційного спорядження. На думку співробітників станції, такий вчинок є самогубством, оскільки пил, який разом із повітрям вдихали військові, мав спричинити внутрішнє опромінення їхніх тіл.

Також у «Рудому лісі» вони рили окопи та будували фортифікаційні споруди.

«Тож не дивно, що окупанти отримали значні дози опромінювання й запанікували за перших ознак хвороби», — наголосили в Енергоатомі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Міноборони та Арестович прокоментували обстріл нафтобази у Бєлгороді