У Гостомелі понад 400 осіб зникли безвісти за час російської окупації

За 35 днів окупації у Гостомелі зникли безвісти понад 400 людей. Очевидці кажуть, що деяких людей вже немає серед живих, але їх місцезнаходження досі невідоме.

Про це в інтерв’ю Громадському радіо розповів Тарас Думенко, очільник Гостомельської селищної військової адміністрації.

За його словами, підвали міста наразі оглядають працівники ДСНС і патрульної поліції. З 1200 мешканцями зв’язок підтверджено, вони інформують про місцезнаходження тих чи інших людей, які виїхали. 

Думенко нагадав, що у Гостомелі російські війська вбили селищного голову Юрія Прилипка, разом з ним загинули волонтери Руслан Карпенко та Іван Зоря, тіла яких вже знайшли.

«У Гостомелі не так багато було знайдено тіл, далі в селах нашої громади були знайдені розстріляні тіла, вбиті мешканці. Також кілька мешканців нашої громади були знайдені в Бучі. Треба розуміти, що окупанти переміщували людей. У нас є підтверджені дані, що люди з Глібівки потрапляли в Гостомель, а потім з ними зникав зв’язок. Але потрібно розуміти, що окупанти також замітали сліди своїх злочинів», — сказав голова СВА.

Він підкреслив, що є підтвердження, фото і відеофіксація загибелі людей, але їхні тіла досі не можуть знайти.

Крім того, Думенко заявив, що під час руху у складі евакуаційних колон люди бачили, що загарбники підчищають сліди своїх звірств.

«Ти міг рухатись у напрямку Гостомеля, і вздовж дороги стояли розстріляні автомобілі з тілами, включно з дітьми. І міг повертатися назад — а цих тіл уже не було», — пояснив очільник селищної адміністрації.

Зараз в громаді живе близько 5 тис. мешканців.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Генштабі показали, як виглядає Гостомель після звільнення від окупантів (відео)