У Греції вбивцю дружини викрили за допомогою «розумного годинника»
Instagram/flying.babis

В Афінах 32-річний пілот убив свою дружину та намагався перекласти провину на злочинну банду. Його брехню розкрили завдяки гаджетам.

Бабіс Анагностопулос стверджував, що 20-річну Керолайн Крауч убили троє грабіжників. За словами чоловіка, злочинці його зв'язали, а потім задушили жінку, повідомляє BBC.

Поліція почала розшукувати банду, яка нібито напала на родину. У країні навіть оголосили нагороду у €300 тис. за інформацію про вигаданих злочинців.

Першим підозрюваним у справі став уродженець Грузії, але виявилося, що той не винен. Натомість, проаналізувавши гаджети Керолайн та її чоловіка, правоохоронці зрозуміли, що Анагностопулос збрехав.

«Розумний годинник» Керолайн Крауч показав, що її серце ще билося, коли, за словами чоловіка, вона вже померла. А дані датчика активності на телефоні Анагностопулоса свідчать, що він пересувався тоді, коли мав сидіти зв’язаний.

Анагностопулоса затримали після поминальної служби. Він зізнався в убивстві після восьмигодинного допиту. Чоловік сказав, що зробив це у приступі гніву, коли Керолайн пригрозила його покинути. 

The Guardian також повідомляє, що Анагностопулос зізнався, що задушив їхнє цуценя і повісив на перилах, щоб його версія виглядала правдоподібною. Біля тіла мертвої дружини він поклав їхню доньку.

Щоб повідомити про результати розслідування, національне телебачення Греції навіть перервало трансляцію Євро-2020.  

В Іспанії на морському дні знайшли тіло дівчинки, яку разом із сестрою викрав батько