У Грузії почалися протести через скандальний закон про «іноагентів» (фото, відео)
Эхо Кавказа

 Сьогодні, 7 березня, грузинський Парламент у першому читанні схвалив законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу». Через це під будівлею спалахнули масові протести.

 Про це повідомляє Ехо КавказуГрузия Онлайн.

Законопроєкт схожий на російський законопроєкт про іноземних агентів — ЗМІ, які фінансуються іншими країнами, зобов’язані зареєструватися як «іноагенти». Закон підтримали 76 депутатів, а 13 — проголосували проти нього.

Після ухвалення документу під Парламентом почалися протести, біля будівлі зібрались десятки тисяч людей та перекрили центральний проспект. Мітингувальники скандували «росіяни» та «раби».

Згодом між правоохоронцями та учасниками акції відбулися сутички. Поліція почала розганяти людей за допомогою сльозогінного газу та водомету. Біля центру перебувають машини швидкої допомого, повідомляють про поранених.

У МВС країни пояснили це тим, що акція набула «насильницького характеру», а мітингувальники «хотіли заблокувати один із входів до парламенту».

Посольство США в Грузії назвало ухвалення цього документу «чорним днем для грузинської демократії». Та заявило, що Парламент країни просуває навіяні кремлем закони, що несумісне з прагненням народу Грузії до ЄС.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі, яка зараз перебуває у США, скасувала всі зустрічі в Нью-Йорку, щоб невдовзі виступити із надзвичайним зверненням до народу Грузії,

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.