Без українських спостерігачів. У Грузії проходять парламентські вибори за новою системою
Getty Images

31 жовтня у Грузії проходять відбуваються парламентські вибори за новою виборчою системою.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Нова виборча система ускладнює монополізацію влади та підвищує шанси на створення коаліційного парламенту з урахуванням інтересів різних політичних сил, пише видання.

Вибори проходять зі зменшеною кількістю мажоритарних парламентарів — 30 замість 73. Кількість місць за пропорційною системою збільшується з 77 до 120.

1% становить бар’єр для проходження партій до парламенту. Водночас партія, яка отримає менше ніж 40,54% підтримки, не зможе сформувати парламентську більшість.

Понад 3,5 млн грузинів мають право голосу. Вони можуть проголосувати до 20:00.

Без українських спостерігачів

Chas News повідомляв, що Грузія не пустила депутатів з України спостерігачами на вибори. Водночас Агентство цивільної авіації Грузії заперечує, що українським депутатам та журналістам блокували приліт, передає «Інтерфакс-Україна».  

«В Агентство цивільної авіації надійшла заявка від SkyUp Airlines на приватний чартерний рейс за маршрутом Київ-Тбілісі-Київ 30 жовтня, який повинен був доставити делегацію Ради для спостереження за виборами в якості спостерігачів. Однак 30 жовтня о 02: 09 SkyUp Airlines знову звернулася в агентство з проханням скасувати запит на дозвіл на політ, пославшись на замовника рейсу», — йдеться у повідомленні відомства.

При цьому агентство публікує і саме повідомлення, отримане від авіакомпанії SkyUp Airlines.

Раніше ми писали, що НАТО вважає Грузію вже зараз готовою до приєднання до альянсу, Україну — ні.

Саакашвілі заявив, що повертається в Грузію. Там не проти. Вже готують в'язницю