У Грузії визволили заручників, але зловмисник, що утримував їх у банку, втік (оновлено)
Spektronline

У середу ввечері в грузинському місті Зугдіді відбулася спецоперація із визволення заручників, яких утримував зловмисник у банку. Люди, які протягом кількох годин перебували в будівлі, звільнені. ЗМІ повідомляли про захоплення злочинця, проте МВС Грузії не підтвердило цю інформацію. Він втік.

 Озброєний чоловік в середу вдень увірвався в одну з філій Банку Грузії, одного з найбільших банків країни, на вулиці Гамсахурдія в центрі міста Зугдіді на заході Грузії.

У заручниках перебували 19 осіб, серед яких співробітники і клієнти «Банку Грузії». Зловмисник був озброєний автоматом і гранатою.

Серед його вимог були $500 тис. готівкою, а також щоб правоохоронці покинули центр міста і дали йому можливість безперешкодно піти.

Зрештою, злочинцю вдалося втекти. В МВС Грузії зазначили, що він прямував до кордону Грузії з вкраденими їм грошима — близько $500 тис.

Проти нього порушили справу за трьома статтями Кримінального кодексу — розбій, протиправні придбання, зберігання, носіння зброї, захоплення заручника.

Саакашвілі заявив, що повертається в Грузію. Там не проти. Вже готують в'язницю