У ГУР розповіли деталі збиття російського літака А-50 (перехоплення)

23 лютого поблизу міста Приморско-Ахтарск на Азовському морі був збитий літак дальнього радіолокаційного виявлення вкс рф А-50У. Після цього ще 5 ворожих повітряних суден відкликали з бойової роботи.

Про це повідомили у пресслужбі ГУР.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує ― літак дальнього радіолокаційного виявлення вкс рф А-50У був збитий 23 лютого 2024 року поблизу міста Приморско-Ахтарск на Азовському морі.

Літак А50У злетів 23 лютого 2024 року о 15:50 з аеродрому «ахтубінск» та мав виконувати завдання росії поблизу населених пунктів Приморско-Ахтарск ― Зерноград.

Але о 18:45 станції радіотехнічної розвідки ГУР зафіксували різке припинення роботи у вказаному районі радіолокаційного комплексу «шмєль», яким обладнано А-50У.

Ураження ДРЛВ А-50У вкс рф також підтверджують радіоперехоплення розмови екіпажу прикриття Су-35. Один з російських пілотів у радіоефірі повідомляє, що спостерігав роботу ППО, спалах та вибухи.

Додають, що після збиття росіяни наказали припинити місії для двох літаків Су-35, а також трьох бортів Су-34 вкс рф, які виконували завдання поблизу Міллерово. Частина з цих літаків планувала завдати ударів поблизу Авдіївки.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.