У ГУР розповіли, скільки ракет залишається у запасі росії

Росіяни мають у запасі щонайменше 585 ракет, які можуть долати понад 500 кілометрів і якими вони найчастіше атакують Україну.

Про це у коментарі «РБК-Україна» розповів представник ГУР Вадим Скібіцький.

«Якщо говорити про балістичні та крилаті ракети «Іскандер», то, за нашими даними, їх зараз є приблизно 270 одиниць. Запаси «Калібрів» —  це орієнтовно 140 ракет. Х-101 у них менше, водночас загальна кількість Х-101, Х-555 і Х-55 з бойовою частиною, то, за нашими підрахунками, їх є близько 100 ракет», — зазначив Скібіцький.

Також, за даними розвідки, росіяни мають у запасі близько 75 одиниць гіперзвукових ракет «Кинджал». Крім того, у загарбників є 150 ракет Х-22, які агресор прагне вдосконалити до нових Х-32. Їх росіяни можуть поставляти не більше 10 одиниць щомісяця.

Скібіцький розповів, що окупанти стали менше застосовувати ракети Х-101 у порівнянні з осінню 2022 року. Зокрема через те, що мають їх економити.

«Адже, згідно з планами, росіяни можуть виробляти близько 40 ракет Х-101 щомісяця, але ми вже чітко знаємо, що ці плани в них не виконуються. Насамперед це пов'язано з дефіцитом іноземних комплектуючих», — пояснив представник розвідки.

Крім того, росіяни хочуть накопичити запаси Х-101, адже вони вважаються більш точними за Х-555, Х-22 або навіть «Калібри».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Уночі сили ППО збили чотири з шести ракет, які випустили росіяни