У ГУР спрогнозували дії росіян на фронті у 2023 році

У Головному управлінні розвідки Міноборони розглядають можливість того, що окупанти можуть одночасно піти у наступ з півночі чи сходу.

Про це розповів представник ГУР Андрій Черняк у коментарі «РБК-Україна».

За оцінками розвідки, окупанти й надалі намагатимуться наступати у наступному році. Водночас поки не можуть спрогнозувати на які саме території планують піти росіяни.

«Ми розглядаємо можливість того, що вони можуть одночасно піти з півночі або сходу. Такі дії ворога передбачаються і наші війська до цього готові», — розповів Черняк.

Але він підкреслив, що станом на зараз окупанти не мають сил та засобів на території Білорусі, аби піти у наступ з півночі.

Черняк зазначив, що окупанти намагатимуться втримати сухопутний коридор до Криму та повністю захопити Донеччину. Але на його думку, знову захопити Херсон росіянам не вдасться.

«За оцінками воєнної розвідки України, за наступні 4-5 місяців російська армія може втратити ще до 70 тисяч людей. І до таких втрат керівництво країни-окупанта готове», — додав представник розвідки.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Без застосування сили Крим звільнити не вийде — Буданов