У ГУР спростували інформацію пропагандистів про збиття гелікоптера Black Hawk

Екіпажі гелікоптерів Black Hawk Головного управління розвідки продовжують бойову роботу.

Про це повідомили у пресслужбі ГУР Міноборони. 

«Усі борти Black Hawk Головного управління розвідки Міністерства оборони України перебувають в чудовому робочому стані; їхні екіпажі продовжують виконувати бойові та спеціальні завдання», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, російський воєнкор Євген Піддубний заявив про те, що окупанти збили гелікоптер Black Hawk окупантів у районі Лукашівки Чернігівської області. За його словами, на борту вертольота було до 20 осіб. А українські військові нібито планували висадку на території Козинки, Бєлгородської області для «створення видимості контролю над населеним пунктом».

Згодом представник розвідки Андрій Юсов у коментарі «РБК-Україна» цю інформацію заперечив.

«Звісно, що ні. Ця інформація є черговою брехнею російської пропаганди. То вони повідомляли про півтори тисячі загиблих українських військових у Бєлгородській області, то ще якісь нісенітниці. І от чергова історія з Black Hawk. Black Hawk в строю, виконують поставлені завдання і з ними все добре», — сказав він.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Рекрутинг до ЗСУ: як потрапити до конкретної військової частини (інструкція)