У Харкові перейменували театр імені Пушкіна

У суботу, 24 грудня, Харківська обласна рада ухвалила рішення про перейменування Харківського академічного російського драматичного театру імені Пушкіна. Відтепер заклад називається Харківський академічний драматичний театр.

Про це повідомив Олег Синєгубов, голова ОВА.

«Тільки в березні цей театр тричі потрапляв під ворожий обстріл: тоді росіяни пошкодили приміщення художнього цеху, вибухова хвиля вразила вікна, двері... Це рішення — на часі», — написав він.

Нагадаємо, раніше харківські діячі культури, викладачі й активісти написали відкритого листа президенту з проханням втрутитися в ситуацію з перейменуванням театру. Питання про перейменування театру ще у вересні виносили на сесію облради, але воно тоді не набрало необхідної кількості голосів.

3 грудня питання мали розглянути знову, але його не внесли до порядку денного — громадські організації просили винести на громадські слухання питання про нову назву театру.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни зносять руїни Драмтеатру у Маріуполі (відео)