У Харкові затримали диверсанта при спробі підірвати АЗС (фото, відео)

Служба безпеки і Нацполіція затримали «на гарячому» диверсанта російського ГРУ при спробі підірвати АЗС у Харкові.

Голова МВС Ігор Клименко розповів, що з березня він вже влаштував два вибухи на заправках та на залізничих коліях.  Наприкінці вересня він намагався підірвати ще один об’єкт, але правоохоронці вчасно знешкодили вибухову закладку.

https://t.me/Klymenko_MVS/373

10 жовтня диверсанта затримали під час закладання вибухівки під бочку з газом на одній із харківських АЗС.

При затриманні правоохоронці деактивували вибуховий пристрій, який складався з 2,5 кг пластиду та годинникового механізму з електродетонатором.

В СБУ розповіли, що відповідно до задуму російської воєнної розвідки підриви резервуарів з пальним мали призвести до численних жертв серед цивільного населення та поширення панічних настроїв у прикордонних регіонах.

Диверсантом виявився 54-річний ексспівробітник розформованої міліції, який через суд намагався поновитися на колишній посаді.

Після початку повномасштабного вторгнення рф він був дистанційно завербований представником російської воєнної розвідки.

Під час обшуків у нього знайшли:

майже 5 кг пластиду;

  • детонатори;
  • годинниковий механізм до вибухівки;
  • 2 бойові гранати Ф-1 та РГД-5;
  • револьвер;
  • майже 900 тис. готівки у гривневому еквіваленті.

Слідчі СБУ планують повідомити затриманому про підозру за ст. 113 (диверсія) та ст. 263 (зберігання зброї та боєприпасів) Кримінального кодексу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ викрила зрадників, які навели «Іскандер» по Грозі на Харківщині (фото)